DP World стала власницею контрольного пакету акцій TIS Container Terminal

Компанія “DP World” (ОАЕ) оголосила про завершення придбання контрольного пакету акцій (51%) TIS Container Terminal (TIS CT) в порту Південний, Україна. Всі відповідні умови угоди виконані, включно з офіційним погодженням відповідних державних органів. Контейнерний термінал в українському порту включено в глобальну мережу “DP World” зі 123 бізнес-одиниць у 54 країнах на 7 континентах світу, про це йдеться у прес-релізі DP World.

Цей проєкт став другим партнерством DP World з акціонерами TIS. Йому передувало успішне партнерство у P&O Maritime Ukraine, яке надає послуги з буксирування буксирів у основних чорноморських портах України.

Придбавши контрольний пакет акцій TIS Container Terminal, DP World буде здійснювати управління терміналом. Серед першочергових планів впровадження на TIS CT новітніх IT-рішень і глобальної експертизи групи, фокус на інтермодальному сегменті вантажоперевезень, посилення команди терміналу. Компанія стане ключовим гравцем в регіоні і розширюватиме частку ринку за рахунок використання провідних позицій TIS CT на ринку залізничних перевезень. 

“Сьогодні починається нова епоха. Присутність в Україні розширить наш глобальний портфель послуг і зробить компанію гравцем дуже привабливого ринку. Ми надзвичайно раді починати цей новий етап… Ми маємо намір закріпити успіхи, яких акціонери підприємства досягли за попередні роки роботи”, – зазначив Султан Ахмед бін Сулайєм, голова правління і генеральний директор DP World.

Завдяки своїй глобальній мережі DP World посилить контейнерний термінал TIS як один із ключових терміналів на ринку України та регіону. З’єднавши термінали в Констанці та Яримці  (наявний портфель DP World у Румунії та Туреччині) з контейнерним терміналом TIS, дубайська компанія запропонує унікальний причорноморський продукт, використовуючи свою мережу Unifeeder

Як повідомив співвласник і головний виконавчий директор групи терміналів TIS Андрій Ставніцер, за інтеграцію нових співвласників в компанію буде відповідати Михайло Соколов, керівник спільного з DP World буксирного проекту P&O Maritime Ukraine.

Контейнерний термінал ТІС називають одним з найдинамічніших в Україні за показниками вантажообігу. У 2019 року зростання вантажообігу в контейнерах перевищив 75%. Група ТІС в основному перевалює котуни та ЗРС, вугілля, зернові, контейнери, метал, руди, глину.

DP World (ОАЕ) – один з найбільших портових операторів світу. DP World оперує 150 бізнесами в 50 країнах. Всього у компанії 78 морських терміналів по всьому світу. Контейнерні вантажоперевезення – основний бізнес компанії, що приносить DP World більше половини доходу. У 2019 всі оператори групи обробили 71,2 млн TEU (для порівняння: сукупний контейнерооборот всіх українських портів за 2019 рік склав близько 1 млн TEU). Провідний постачальник інтелектуальних логістичних рішень, що сприяє торговельному обороту по всьому світу. 

DP World придбав SeaRates.com – цифрова платформа, яка дозволяє клієнтам перевозити вантажі по всьому світу, а також LandRates.com та AirRates.com.

DP World також створив Digital Freight Alliance – це Інтернет-асоціація, яка об’єднує експедиторів у всьому світі в одну платформу, надаючи їм доступ до нових інструментів, маршрутів та послуг, що дозволяє робити більше бізнесу в будь-який час у будь-якому місці.