Аскет Шиппінг придбав дві баржі ССЗ «Нібулон»

ТОВ «Аскет Шиппінг» придбало дві баржі компанії «Нібулон» на умовах фінансового лізингу. Угоду укладено на 5 років з можливістю пролонгації ще на 3 роки, повідомив генеральний директор ТОВ «ОТП Лізинг» Андрій Павлушин.

Угода укладена за сприяння інвесткомпанії Capital Times і фінансується «ОТП Лізинг». Загальна сума угоди становить $ 4,5 млн.

Ми віддали у 8 річний лізинг дві великі баржі (102 метра довжина, кожна може перевозити 4,5 тис тонн вантажу) для прогресивної компанії з Бердянська Asket Shipping за сприяння Capital Times. Я дуже радий, що в нас з’явився такий класний Клієнт, – написав Андрій Павлушин на своїй сторінці у соцмережі.

Видання «Порти України» уточнюють, що мова йде про вже побудовані на потужностях суднобудівно-судноремонтного заводу (ССЗ) «Нібулон» баржах змішаного плавання (річка-море) проєкту В5000 довжиною 101 метр, вантажопідйомністю 5 тис. тонн.

ТОВ «Аскет Шиппінг» має філії в п’яти регіонах України і працює в Бердянському, Маріупольському, Миколаївському, Одеському та Херсонському морських портах, співпрацюючи з найбільшими зернотрейдерами України. Компанія є найбільшим портовим оператором Бердянського порту.

ССЗ «Нібулон» спеціалізується на повнокомплектних будівництві судів і плавсооруженій до 140 метрів (виконання всіх видів робіт власними силами – від порізки металопрокату до виготовлення меблів, ізолюючих і фарбувальних робіт, пусконалагодження електрообладнання і обладнання автоматизації, трубопровідних, корпусних, механо-слюсарних робіт і технологічного супроводу), судноремонті, виконує проектно-конструкторські роботи. На підприємстві працюють близько 1 тис. працівників. Щорічно завод переробляє близько 10 тис. тонн суднобудівного металу (в тому числі сталь і алюміній).

У 2020 році завод побудував сім суден, серед яких – три несамохідних судна-майданчика відкритого типу проекту В1500, два портові буксири штовхачі-кантувателі проєкту Т410, буксир модернізованого проєкту 121м і несамохідне судно проєкту NBL-91.