У Дніпрі на базі річкового терміналу будують індустріальний логістичний вузол

Річковий термінал на Дніпрі прийматиме судна вантажопідйомністю до 5000 тонн

Річковий термінал Акварель (м. Дніпро) хочуть перетворити на індустріальний логістичний вузол зі здатністю приймати судна вантажопідйомністю до 5000 тонн, про це пише NEW PORT з посиланням на інформацію Корпорацію “Алеф”.

Корпорація “Алеф” вже збільшила причал до довжини 180 метрів із гарантованою глибиною 4 метри. Нині завершує будівництво зернового комплексу на 17 тис. тонн зберігання, що дозволить накопичувати зерно та відвантажувати його на судна з продуктивністю до 375 тонн/годину.

 

Голова правління корпорації “Алеф” Вадим Єрмолаєв розраховує, що термінал зможе приймати судна вантажопідйомністю до 5000 тонн:

Саме місто Дніпро – це найдальша точка від Чорного моря вглиб країни, де річка Дніпро залишається, як і раніше, повносудноплавною. Це означає, що сюди можуть доходити судна вантажністю 5000 тонн. Така інфраструктура є дуже виграшною для регіону.

Єрмолаєв зазначає, що логістичні послуги на терміналі “Акварель” зможуть отримати всі учасники зернового ринку, як великі трейдери, так і невеликі приватні компанії.

Зерновий термінал зможе не лише навантажувати та накопичувати зерно, а також надавати послуги з доведення зернових вантажів до експортних параметрів якості.

ДОВІДКА

Портовий комплекс ТОВ «Акварель», введений в експлуатацію в 2010 році, знаходиться на березі річки Дніпро за адресою м. Дніпро, вул. Верстова, 43а. Порт обладнаний сертифікованим причалом, що дозволяє приймати різні типи суден класу «ріка море». Порт пов’язаний залізничними коліями зі станцією «Нижньодніпровськ-Пристань».

Портовий комплекс ТОВ «Акварель» має причальну стінку довжиною 115 м, залізничну під’їзну колію з можливістю подачі вагонів на причальну стінк, критий склад для зберігання тарно-штучних вантажів площею 2200 м2, комплекс перевалочних бункерів для сипучих вантажів місткістю 600 м3, відкриті майданчики для накопичення вантажів, загальною площею 2200 м2.

Портовий комплекс здійснює прийом під обробку суден типу «річка-море», що працюють під українським і іноземним прапорами; вантажно-розвантажувальні роботи з тарно-штучними вантажами, негабаритними вантажами до 40 т та контейнерами.