AD Ports розвиватиме морську інфраструктуру Анголи

Група AD Ports, що швидко розширюється, уклала рамкову угоду з Міністерством транспорту Анголи, щоб розпочати співпрацю в галузі розвитку морських послуг та інфраструктури по всій країні.

 

 

Група Абу-Дабі також уклала основну угоду про створення спільного підприємства з державною логістичною та транспортною компанією UNICARGAS, яка управляє багатоцільовим терміналом у порту Луанди, найбільш завантаженому порту Анголи.

Нове спільне підприємство, контрольний пакет акцій якого належить AD Ports Group, займатиметься модернізацією, управлінням та експлуатацією багатоцільового терміналу.

Області, зазначені у стратегічній рамковій угоді з міністерством для потенційних майбутніх спільних інвестицій та розвитку, включають поромні та каботажні перевезення, морські пасажирські термінали та логістичні платформи, а також морську академію в Анголі. Рамкова угода також охоплює плани розвитку глибоководного терміналу Кайо в порту Кабінету, розташованому в багатому нафтою північно-західному регіоні Анголи.

Ангола є шостою за величиною економікою в Африці на південь від Сахари з ВВП 74 мільярди доларів. Він пропонує 1600 км берегової лінії Атлантичного океану з п’ятьма основними портами, що діють, розташованими в Луанді, Кабінді, Лобіто, Сойо і Намібі.

Додатково: також  цього тижня AD Ports підписала угоду про стратегічне партнерство з Казахстанською національною нафтовою компанією (КазМунайГаз) та меморандум про взаєморозуміння (MoU) з Міністерством індустрії та інфраструктурного розвитку для стратегічного співробітництва у розвитку морського флоту та прибережної інфраструктури  Каспійського та Чорного морів.

Про це повідомляє NewPort з посиланням на Splash