АМПУ завершила днопоглиблення у порту Чорноморськ

У порту Чорноморська завершено днопоглиблення до 15 м

Фото Рісойл-Термінал
Днопоглиблювальні роботи є частиною Договору про взаємодію щодо реалізації взаємозалежних проєктів між АМПУ та ТОВ «СП РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ». З боку ДП «АМПУ» передбачалося здійснити днопоглиблювальні роботи на підходах до пірсу за ІІІ чергою будівництва акваторії 1-го ковшу Сухого лиману, із досягненням глибин 15 м.
Таким чином, АМПУ у встановлені угодою терміни — до кінця 2021 року виконала свої зобов’язання.
За умовами договору компанія ТОВ «СП РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ» має збудувати на стику причалів № 10,11 морського порту Чорноморськ двосторонній пірс. Загальна довжина пірсу — 339,75 м (з розміщенням двох причалів №10-а, 11-а довжиною 290 м), він матиме можливість приймати судна типу Panamax (СН-100).
Цього тижня РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ у свою чергу відзвітував про виконання своєї частини роботи на об’єкті – завершення мотажу металоконструкцій та початок монтажу технологічного устаткування стаціонарної судновантажної системи, яка складатиметься з трьох веж і шести стріл, здатних приймати два потоки зерна по 1500 тонн/годину і відвантажувати їх у різних комбінаціях.
Нагадаємо, що Договір про взаємодію між ДП «Адміністрація морських портів України» та ТОВ «СП РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ» був підписаний 7 вересня 2021 року. За попередніми оцінками, будівництво двостороннього терміналу у порту Чорноморська є інвестицією у розмірі близько 40 млн доларів.