Балтійський хаб отримає автоматичні крани-штабелери Kuenz з бічним завантаженням

Австралійський виробник кранів Kuenz та системний інтегратор ABB отримали замовлення на 20 автоматичних кранів-штабелерів з бічним завантаженням для нового терміналу T3 у Балтійському хабі у Гданську, Польща.

 

 

Цей проект знаменує собою одне з найбільших замовлень Kuenz в історії компанії.

Замовлення на машини було вперше підписано у вересні 2022 року.

Автоматичні крани-штабелери мають проліт 32 метри та 2 консолі по 8,5 метрів кожна. Висота підйому 1 до 6.

ABB поставить електроустаткування, включаючи автоматику. Це перший випадок, коли ABB та Kuenz поставлять обладнання для терміналу з бічним завантаженням у Європі.

«Концепція, розроблена ABB і Kuenz відповідно до вимог Балтійського хаба до систем автоматичних кранів-штабелерів, стала основою для отримання замовлення Балтійським хабом», – сказав Девід Моосбругер, генеральний директор Kuenz.

Крани будуть доставлені у кілька етапів, починаючи з початку 2024 року, а останні крани будуть готові до кінця першого півріччя 2025 року.

Kuenz планує запустити термінал у другому кварталі 2024 року.

«Ми обрали Kuenz та її партнера ABB з кількох причин, таких як їхня запатентована конструкція підйомника та порталу, а також індивідуальне рішення з автоматизації для Балтійського хаба», — сказав Мустафа Доган, технічний директор Балтійського хаба.

«Разом з Kuenz ми зробимо великі кроки на шляху до автоматизації. , які підвищать продуктивність Балтійського хаба та допоможуть нам досягти наших амбітних цілей у сфері сталого розвитку».

Baltic Hub — один із найшвидше зростаючих терміналів на Балтійському морі.

Роботи на новому флагманському контейнерному терміналі Т3 розпочалися у листопаді минулого року.

Будівництво Т3 буде завершено до 2025 року і включатиме глибоководний причал довжиною 717 метрів з глибиною біля борту 17,5 метра, площа терміналу 36,5 га.

Про це пише NewPort з посиланням на інформацію Port Technology International