Днопоглиблення каналу порту Клайпеда

Дирекція Клайпедського державного морського порту підписала договір підряду з голландською компанією Van Oord Dredging and Marine Contractors BV щодо днопоглиблення порту до 15,5 м.

Поглиблення каналу виконуватиметься від північної частини до Малкайської затоки. Завдяки реалізації проєкту збільшиться допустима осадка суден, їх можна буде повністю завантажувати. Це знизить інтенсивність судноплавства – скоротиться час транспортування вантажу, а також доставка стане безпечнішою.

«Щоб Клайпедський порт не втратив конкурентних позицій, ми маємо інвестувати в покращення інфраструктури та бути на крок попереду. А глибина портів є особливо важливим фактором у час, коли судноплавні компанії збільшують параметри суден. Після реалізації запланованих проєктів з днопоглиблення Клайпедський порт перейде до іншої категорії»,– говорить генеральний директор Дирекції Клайпедського державного морського порту Альгіс Латакас.

Компанія Van Oord Dredging and Marine Contractors bv раніше займалась проєктами з розширення та поглиблення каналу Клайпедського порту до 14,5 м та днопоглибленням Малкайської затоки. Наразі бельгійська компанія Jan de Nul N.V. виконує поглиблення зовнішнього судноплавного каналу до 16 м і частину внутрішнього каналу у північній частині порту до 15,5 м.

Про це повідомляє ІС «Вантажні перевезення в Україні» з посиланням на Клайпедський порт.