Фонд Держмайна виставив на аукціон із приватизації Азовський судноремонтний завод

АСРЗ – найбільше судноремонтне підприємство в акваторії Азовського моря.

Фонд держмайна України виставив на онлайн-аукціон із приватизації єдиний майновий комплекс державного підприємстваАзовський судноремонтний завод” за стартовою ціною 211,4 млн грн, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на інформацію ФДМ, аукціон відбудеться 25 лютого цього року.

Нерухоме майно, що входить до складу активу, розташоване в Маріуполі Донецької області. До власності об’єкта приватизації входять 28 зареєстрованих об’єктів нерухомого майна (будівлі та споруди виробничого та адміністративного призначення, база відпочинку “Дружба”) загальною площею 69772,90 кв. м.

В об’єкт приватизації також входять дві земельні ділянки під базою відпочинку “Дружба” загальною площею 3,5288 га, 77 одиниць транспортних засобів, зокрема легкові, вантажні автомобілі, автобуси, катери, судна та спецтехніка.

За даними на 30 вересня 2021 року, у ДП працювало 85 осіб.

На балансі підприємства знаходяться 28 об’єктів, що не підлягають приватизації (причали, плавпричали, сховища, понтони, судноремонтні набережні, котловани тощо).

Станом на 30 вересня 2021 року підприємство не мало простроченої кредиторської заборгованості, проте була поточна кредиторська заборгованість – 7,8 млн грн.

АСРЗ є найбільшим в акваторії Азовського моря судноремонтним підприємством зі спеціалізацією в судноремонті, машинобудуванні, суднобудуванні та перевалці. Завод здійснює будівництво, ремонт суден, а також перевалкою вантажів на власних причалах.

Заявки на електронний аукціон приймаються до 25 лютого.