ЄБРР може надати $100 млн для розвитку Азербайджанського каспійського морського пароплавства

 Первинної домовленності про виділення ASCO кредиту вже досягнуто, за потреби суму можуть збільшити

Європейський банк реконструкції та розвитку готовий виділити 100 млн доларів на розвиток ЗАТ “Азербайджанське каспійське морське пароплавство” (ASCO).

Про це пише NewPort з посиланням на  ЦТС.

Як заявив голова правління ASCO Рауф Велієв, первинної угоди про виділення ASCO кредиту в розмірі 100 млн доларів вже досягнуто.

“Можливе кредитування здійснюватиметься без державної гарантії. У разі потреби ця сума може бути збільшена”, – сказав він.

Азербайджанське каспійське морське пароплавство створене у 2013 році. До його складу, крім транспортного флоту, входять спеціалізований флот та судноремонтні заводи.

Транспортний флот складається з 54 суден, у тому числі 20 танкерів, 13 поромів, 15 універсальних суховантажів, двох суден типу Ro-Ro, двох суден типу Ro-Pax, а також одного технічного судна та однієї плавучої майстерні.

До складу спеціалізованого флоту входять 210 суден, у тому числі 20 кранових, 25 буксирно-постачальних, 26 пасажирських, два трубоукладних, шість пожежних, сім інженерно-геологічних, два водолазні та 88 службових і допоміжних.