Хорватія пропонує свої порти для вивезення українського зерна

На засіданні Генеральної Асамблеї ООН під час відкритих дебатів міністерського рівня, присвячених ситуації на тимчасово окупованих територіях України, Держсекретар МЗС Хорватії Франо Матусіч заявив, що  Хорватія пропонує свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для транспортування українського зерна альтернативними маршрутами у зв’язку з блокуванням росією Чорноморської зернової ініціативи.

«Хорватія готова допомогти в пошуку нових маршрутів експорту українського зерна. Хорватські залізниці та порти в Адріатичному морі – це один з можливих альтернативних маршрутів», – сказав Франо Матусіч.

У своєму виступі Франо Матусіч зазначив, що Хорватія з перших днів російського вторгнення заявила, що стоїть на стороні України та її народу. Також він наголосив, що Хорватія готова підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Після виходу росії  із Чорноморської зернової ініціативи Україна розглядає варіанти постачання українського зерна на світові ринки Чорним морем альтернативним маршрутом з альтернативними модальностями.

Про це інформує NewPort з посиланням на Укрінформ