На станції Чорноморськ-порт протягом 5 днів буде перекрито рух

17-22 грудня можливі ускладнення та затримки при здійсненні в’їзду/виїзду на основну територію морського порту Чорноморськ

Переїзд на 8-му кілометрі станції біля в’їзду в порт буде перекрито з 8:00 17 грудня до 18:00 22 грудня, повідомляє USM з посиланням на інформацію Адміністрації морського порту Чорноморськ. Рух автотранспорту буде закрито через проведення ремонтних робіт.

Адміністрація порту просить інформувати автоперевізників про можливі ускладнення та затримки при здійсненні в’їзду/виїзду на основну територію морського порту Чорноморськ, або з неї.

Також Адміністрація опрацьовує альтернативні шляхи руху комерційного автотранспорту для його в’їзду/виїзду до порту. 16 грудня під час засідання Комітету безпеки порту всіх учасників транспортного процесу органи місцевої влади та Нацполіцію проінформують про тимчасову схему руху.

Нагадаємо, МІУ планує у 2022 році провести конкурс з передачі в концесію трьох об’єктів ДП “МТП Чорноморськ” – першого термінала, контейнерного термінала та залізнично-поромного комплексу ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ».

У вересні цього року Risoil та АМПУ домовилися співпрацювати щодо розвитку порту Чорноморськ за принципом “Take or pay”: компанія Risoil зобов’язується збудувати на стику причалів №№ 10,11 морського порту Чорноморськ двосторонній пірс довжиною 339,75 м (з розміщенням двох причалів № 10-а, 11-а, довжиною 290 м), із можливістю приймати судна типу Panamax (СН-100); АМПУ — здійснити днопоглиблювальні роботи на підходах до пірсу за ІІІ чергою акваторії 1-го ковшу Сухого лиману, із досягненням глибин 15м.

На початку грудня у Чорноморському порту завершився капітальний ремонт причалу №2.