Порт Копер побив рекорд з перевалки контейнерів

Копер єдиний порт Адріатики, який за один рік перевалив більше 1 млн TEU.

Вранці 22 грудня 2022 року Порт Копер перевантажив цьогорічний мільйонний TEU, перевищивши магічну цифру, до якої він прагнув останні роки. Копер став першим портом на Адріатиці, який за один рік перевищив один мільйон TEU. Про це пише NewPort з посиланням на IntermodalNews

 

За останні два роки контейнерний термінал Копер пережив період інтенсивних інвестицій. Розширення набережної та додаткових складських приміщень було завершено, останньою модернізацією стала установка двох кранів STS spuer post-panamax у травні цього року. Усі інвестиції були здійснені при повній роботі терміналу, що саме по собі є досягненням.

Подальше зростання перевалки контейнерів і високий рівень продуктивності значною мірою залежатимуть від проєкту розширення пірсу I. Ці інвестиції передбачають додаткові причали та складські майданчики в північній частині пірсу I, придбання додаткових причальних кранів, розширення залізничної станції терміналу, розширення внутрішніх складських приміщень терміналу та придбання різного перевантажувального обладнання.

Збільшення потужностей є відповіддю на очікування судновласників та інших користувачів порту, і компанія намагається зберегти свої конкурентні переваги, щоб контейнерний термінал Копер залишався лідером в Адріатиці.

Новий цикл розвитку контейнерного терміналу відповідає графіку будівництва залізничної лінії Копер – Дівача, яка має бути введена в експлуатацію у 2026 році.

Директор контейнерного терміналу Luka Koper Міха Калчич додав:

«Ця віха є доказом того, що ми працювали та інвестували в правильному напрямку. Цей історичний мільйон також важливий, оскільки він ще більше зміцнив нас як перший контейнерний термінал в Адріатиці, а це означає, що ми можемо очікувати нових обсягів і морських послуг».