Порти “Південний” та “Чорноморськ” відновили вантажні операції

Після російських обстрілів енергетичної системи Одещини три порти, задіяні в “Зерновому коридорі”, припинили вантажні операції. Сьогодні два з них вже відновили роботу

Порти "Південний" і "Чорноморськ" відновили вантажні операції після спричинених російськими обстрілами проблем з енергопостачанням
Російська атака на об’єкти енергетичної інфраструктури вночі 10 грудня знеструмила об’єкти критичної інфраструктури Одеси.
Про це пише NewPort з посиланням на інформацію ДП Адміністрація морських портів України (АМПУ).

Як повідомив керівник ДП “АМПУ” Олексій Востріков, всі три порти задіяні в “Зерновому коридорі” змушені були зупинитися:

“Зокрема, порт “Одеса” та “Південний” не мали змоги виконувати вантажні роботи, порт “Чорноморськ” – лише частково”.

За його словами, енергопостачання поступово відновлюється, також використовуються альтернативні джерела живлення. Порти “Південний” та “Чорноморськ” вже здійснюють вантажні операції, а “Одеса” поки що ні.

“Ситуацію прогнозувати складно, адже маємо справу з ворогом, для якого не існує принципів. Що стосується експорту, то РФ і до цього його гальмувала, створюючи проблеми з інспекціями в Босфорі, а відсутність енергопостачання, звісно, гальмуватиме ще більше”, – наголосив Востріков.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зазначив, що Одеський порт наразі не працює, оскільки ще не ввімкнули генератори. За його словами, зернотрейдери продовжували відвантажувати зерно через два інших порти.

“Проблеми є, але ніхто з трейдерів не говорить про припинення постачання. Порти використовують альтернативні джерела енергії”, – сказав Сольський.