PSA Antwerp готує термінал Europa для збільшення потужності

PSA Antwerp підписала дві угоди з підрядниками на виконання масштабних робіт з реконструкції терміналу Europa на річці Шельда.

Було підписано першу угоду з австрійським виробником кранів Kuenz на замовлення 14 нових автоматизованих кранів-штабелерів (ASC) для терміналу.

Після повного завершення термінал Europa матиме 48 нових ASC,  які експлуатуватимуть його модернізований майданчик.

 

 

Цей новий спосіб транспортування призведе до значного збільшення місткості відповідно до PSA, оскільки в майбутньому контейнери можна буде складати з більшою щільністю до шести заввишки замість трьох.

Деталі перших шести кранів будуть доставлені на початку 2024 року та зібрані на місці. Очікується, що тестування почнеться в третьому кварталі 2024 року.

Компанія Kuenz та її партнери почнуть процес будівництва наступних чотирьох модулів (вісім кранів) у третьому кварталі 2024 року, дотримуючись подібного графіку, як і перша партія.

Другу угоду було укладено з Stadsbader/DSG щодо модернізації цивільної та електричної інфраструктури для першої фази робіт на терміналі Europa.

Проект реконструкції терміналу Europa, який оцінюється в 835 мільйонів євро (888 мільйонів доларів), необхідний для збільшення пропускної спроможності порту для наступного покоління суден (надвеликих контейнеровозних суден – ULCV).

Ці роботи збільшать потужність контейнерного терміналу більш ніж на 700 000 TEU на рік і допоможуть PSA Antwerp досягти цілей сталого розвитку, щоб скоротити викиди вуглекислого газу на 50 відсотків до 2030 року та стати повністю вуглецево нейтральним до 2050 року.

Про це пише NewPort з посиланням на інформацію Port Technology International.