Ренійський порт шукає підрядника ремонту причалу №29

Адміністрація Ренійського морського порту оголосила тендер із відбору підрядника поточного ремонту причалу №29.

Згідно з інформацією в системі держзакупівель Prozorro, виконавцю необхідно буде демонтувати підкранові балки та рейки, розібрати покриття, замінити зруйновані та пошкодженні палі, відновити бортові балки верхньої будови причалу, відбійні пристрої тощо. Роботи повинні буде завершені до 31 грудня 2023 року. Про це пише NewPort з посиланням на Порти України.

Очікувана вартість предмета закупівлі становить 12 млн грн.

Дата тендерного аукціону ще не визначена, її запланують після 24 жовтня. Пропозиції від майбутніх учасників приймаються до 28 жовтня.

Ренійський морський порт розташований на лівому березі річки Дунай за 63 милі від гирла річки. Проектна потужність — 7,7 млн тонн. Кількість вантажних причалів — 33, довжина вантажного причального фронту — 3,96 кілометра. У порту працюють ДП «Ренійський морський торговельний порт», ТОВ «РеніЛіс», ТОВ «Рені-Термінал», ТОВ «Агро-Рені», ТДВ «Ренійський елеватор», ТОВ «Рені-Лайн», ТОВ «Укрчем», ПП « Ларус Шиппінг» та інші портові оператори.

Ренійський морський порт у 2021 році збільшив перевалку вантажів порівняно з 2020 роком на 74,3% — до 1,37 млн тонн. Частка порту у вантажообігу морських портів України становила 0,9% проти 0,5% у 2020 році.