Risoil почав монтаж технологічного устаткування двостороннього пірсу в порту Чорноморськ

Судновантажний комлекс двостороннього пірса в порту Чорноморськ не матиме аналогів в Україні, запевняють в Risoil

Монтаж технологічного устаткування стаціонарної судновантажної системи є черговим етапом комплексної реалізації інвестиційного проєкту в порту Чорноморськ, повідомив технічний директор «Рисоіл Терміналу» Сергій Стояно:
«На початку січня ми майже повністю завершили монтаж металоконструкцій. Останніми встановили мости, що доповнюють ансамбль із трьох веж. Усе це — складові унікального для країни судновантажного комплексу, на обладнанні якого зосередимо свою увагу найближчими місяцями. Для цього використовується устаткування лише кращих світових виробників (AGI, Neuero)».
Компанія-постачальник Neuero Industrietechnik на зустрічі з керівництвом Risoil у жовтні минулого року визначила саме таку послідовність дій .
Стаціонарна судновантажна система складатиметься з трьох веж і шести стріл, здатних приймати два потоки зерна по 1500 тонн/годину і відвантажувати їх у різних комбінаціях. Крім цього, у комплексі передбачено приймання зерна з води — барж і каботажних суден. Екологічну складову забезпечують пилоприбивні головки, встановлені на стрілах, і те, що всі місця пересипу зерна ізольовані та аспіруються.
Нагадаємо, 23 квітня 2021 року ТОВ «СП РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ» розпочало будівництво на стику причалів №№ 10,11 морського порту Чорноморськ двосторонній пірс довжиною 339,75 м (з розміщенням двох причалів № 10-а, 11-а, довжиною 290 м), із можливістю приймати судна типу Panamax (СН-100) та одночасною обробкою двох суден осадкою до 15 метрів.

У вересні ТОВ «СП РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ» уклала договір з АМПУ, який визначає зобов’язання за принципом «Take or pay» щодо розбудови взаємопов’язаних проєктів двох компаній в морському порту Чорноморськ.

Станом на кінець жовтня повністю завершено занурення пай і розпочався монтаж галереї для навантаження зернових. У грудні на пірсі встановили 5-метровий навігаційний знак з автономним джерелом живлення для орієнтації та безпеки пересування суден.

Нагадаємо, Група компаній Risoil досягла домовленості з ОТП Банком про надання фінансування на загальну суму 750 млн грн для завершення інфраструктурного проєкту на терміналі в морському порту Чорноморськ. За рахунок залучених інвестицій Risoil планує завершити будівництво двостороннього пірсу на зерновому терміналі в порту Чорноморськ (ТОВ «СП Рісойл Термінал») на стику причалів №10 і №11.