Судно із зерном для Африки залишило порт «Південний»

Сьогодні вранці балкер BRAVE COMMANDER вийшов у напрямку порту Джибуті, після прибуття до якого продовольство буде доправлено споживачам в Ефіопії.

«Вдячний нашим партнерам з ООН, зокрема Заступнику Генсека ООН з гуманітарних питань і Координатору надзвичайної допомоги Мартіну Гріффітсу, Координаторці системи ООН в Україні Деніз Браун, заступнику координатора з надзвичайної операції WFP для України Маріанні Ворд та очільнику Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні Естебану Сакко за співпрацю та постійну координацію спільних кроків», – зазначив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков

На борту судна, зафрахтованого Світовою продовольчою програмою ООН, 23 тис. тонн пшениці.

В МІУ зазначають, що робота зі Світовою продовольчою програмою ООН продовжується, аби такі рейси стали регулярними і були чітко орієнтовані на гуманітарну допомогу до тих регіонів світу, де це найбільше потрібно.

«BRAVE COMMANDER – перший балкер з багатьох, які плануються під завантаження украінським збіжжям задля попередження голоду в Африці», – додав заступник Міністра інфраструктури України Юрій Васьков.

Судно прибуло під завантаження у порт «Південний» у п’ятницю. Обробка здійснювалася на спеціалізованому зерновому комплексі «Neptune».

«Честь для терміналу «Neptune» – бути оператором та пунктом відправлення судна із 23 тисячами тонн української пшениці, відвантаженої для продовольчої програми ООН. Сьогодні на термінал приїжджала делегація ООН та міністр інфраструктури України. Ми приймали багато важливих гостей, але наразі це не просто візит, це сигнал.

Символічна подія, для мене – гордий знак української впертості та безстрашності. Для світу – гучне нагадування, що Україна годує півмільярда людей на планеті, і наше благополуччя має глобальний вплив.

Нехай Brave Commander принесе нам успіх. Так переможемо!», – підкреслив Андрій Ставніцер.

Балкер увійшов до складу сьомого каравану з 5 суден що пройшли «зерновим коридором».


Нагадаємо, в рамках реалізації домовленостей про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування, з портів Великої Одеси організовано“зерновий коридор”:

1 серпня з Одеського порту вийшов тестовий балкер для перевірки “зернового коридору”.

5 серпня з суден завантажених в портах Одеса та Чорноморськ було сформовано перший караван з українським збіжжям.

7 серпня вийшов другий караван з українським продовольством

7-8 серпня “зерновий коридор” запрацював в обидва напрямки – зайшли перші судна під завантаження

8 серпня порт «Південний» долучився до роботи «зернового коридору»

Також у понеділок перше судно з українською кукурудзою прибуло в порт Деріндже

9 серпня чергові 70 тис. тонн продовольства вирушили з порту «Чорноморськ»

12 серпня п’ятий караван з українським продовольством вирушив із України

13 серпня ще два судна вийшли з порту «Чорноморськ»