Sunolta інвестувала у зерновий термінал на території Одеського МТП

Sunolta інвестувала у придбання технологічних потужностей з перевалки зернових культур на експорт у терміналі, що знаходиться на території Одеського морського торговельного порту.

Інвестуючи у портові активи Sunolta реалізує стратегію розширення логістичних потужностей, значно посилює позиції на аграрному ринку, забезпечує стабільність бізнесу та мінімізує ризики експорту власної продукції.

Група компаній при експорті зернових культур зможе отримувати стивідорні послуги шляхом власних потужностей, зменшуючи тим самим вплив зовнішніх кон’юнктурних факторів на ринку.

У 2022 році через повномасштабну агресію росії робота портів в Україні була зупинена. Збіжжя експортували лише шляхом колісних перевезень (автотранспортом або потягами). Значна кількість аграрної продукції залежувалася на зберіганні, псувалася та згодом знищувалася.

Щобільше, у грудні минулого року спалахнула публічна юридична суперечка між GNT Group та кредиторами компанії навколо зернового термінала «Олімпекс Купе Інтернейшнл». Сторони конфлікту заявили про можливі перебої у роботі зернового термінала, що поставило під загрозу відвантаження аграрної продукції Sunolta, яка користувалась послугами цього терміналу в Одеському порту.

Враховуючи сукупність цих обставин, група прийняла рішення інвестувати у зерновий термінал та розширити експортний потенціал шляхом власних логістичних потужностей.

Купівля у частини кредиторів портових потужностей «Олімпекс Купе Інтернейшнл» дозволяє Sunolta безперебійно отримувати повний комплекс стивідорних послуг при експорті власної продукції.

Також група розглядає можливість подальшого інвестування у розширення логістичних потужностей в Одеському порту, в тому числі шляхом викупу іншого майна ТОВ «Олімпекс Купе Інтернейшнл», яке знаходиться в заставі у кредиторів.

Про це інформує NewPort з посиланням на Landlord