«Трансшип» замовив судно формату Handymax в Японії

Судно дедвейтом 42 000 тонн планують побудувати до квітня 2024 року

Японська суднобудівна корпорація Tsuneishi Shipbuilding збудує для групи компаній «Трансшип» судно формату Handymax, повідомили в компанії.

Вартість проєкту оцінюється в $30 млн. Термін реалізації – до квітня 2024 року.

«Tsuneishi Zhoushan Shipbuilding вже будували 5 років тому для «Трансшипу» еко-балкер TIZIANA. І зараз замовлено ще одне судно за спеціальним проєктом. Дедвейт теплохода складе 42 000 тонн – це найбільш популярний розмір для Handymax. Судно буде відповідати найновішим вимогам конвенції МАРПОЛ, маючи зважені показники дедвейту, потужності головного двигуна, швидкості та витрати пального», – зазначив голова групи компаній «Трансшип» Андрій Іванов.

Зазначається, що лише три країни у світі будують такий великотоннажний флот – це Південна Корея, Китай та Японія. У середньому з початку переговорів на проєктування, підготовку та будівництво одного судна йде 3-4 роки. Очікується, що вже у квітні 2024 року теплохід буде готовим.“Трансшип груп” – міжнародна група морських компаній, що працюють у 10 країнах, а також лідер із обробки вантажів на рейді в Азово-Чорноморському басейні.