У портовому комплексі Щецин-Свіноуйсьце здійснюють днопоглиблення Дембицького каналу

У портовому комплексі Щецин-Свіноуйсьце (Польща) тривають будівельні роботи в межах програми з покращення доступу до порту.

Наразі виконано понад 40% ремонтних заходів, нині розпочалася найважливіша фаза – днопоглиблення Дембицького каналу, земснаряд вже працює. Проєкт передбачає розширення каналу з 120 м до 200 м та днопоглиблення до 12,5 м. Обсяги виїмки грунту становитимуть 1,5 млн. м. куб, повідомляє ІС «Вантажні перевезення в Україні»

Після розширення каналу портовики мають намір розпочати будівництво нової Норвезької пристані та модернізацію наявних Чеської та Словацької пристаней.

Інвестором програми є провідна компанія порту Щецін – ZMPSiŚ SA, а підрядником – NDI Group. Також проєкт співфінансується ЄС через Фонд згуртованності в межах операційної програми «Інфраструктура та довкілля».

Нагадаємо, що нещодавно судноплавний канал через Віслинську косу, який Польща планує ввести в експлуатацію 17 вересня, заповнили водою. Це має скоротити протяжність маршрутів для флоту, що проходить із Гданської до Віслинської затоки.