УДП провело другий аукціон на перевезення зерна баржами. Ставки зростають.

3 червня на Прозорро відбулись торги з реалізації послуг ПрАТ «УДП».

Українське Дунайське пароплавство знову провело дванадцять тендерів на перевезення зерна баржами обсягом трюму 2 тис. м. куб. та місткістю до 1,5 тис. тонн із Ізмаїлу або Рені.

Передбачається, що зернові будуть завантажені на баржі в період з 16 по 30 червня і будуть доставлені в румунський порт Констанца, однак, як альтернатива, УДП пропонує доставити зерно в порти Силистра або Русе в Болгарії.

У ході аукціону вартість перевезення однієї тонни важкого зерна становила від 96,13 євро до 101,30 євро, або від 134,35 євро до 141,58 євро за тонну легкого зерна.

«Результати торгів свідчать, що інтерес до дунайських перевезень зернових продовжує зростати. Аграрії пересвідчились, що логістичний маршрут працює, а УДП виконує зобов’язання», – заявив керівник УДП Дмитро Москаленко.

Дмитро Москаленко прогнозує, що у подальшому ціни на послуги з перевезення зернових стабілізуються.

«Ми продовжуємо докладати максимум зусиль для збільшення кількості нашого флоту. Всі ремонті бази УДП повністю завантажені. Протягом квітня ми поставили під український прапор 23 критих баржі. У травні додалось ще 12 барж, які в найближчий час отримають документи Регістру судноплавства України та почнуть працювати. Збільшення пропозиції флоту стабілізує ціни», – наголошує очільник підприємства.

Зазначимо, що початкова вартість перевезення зерна баржами УДП становила 72 тис. євро (52,5 євро за тонну важкого зерна або 73,4 євро за тонну легкого зерна за середньостатистичної завантаженості баржі). У кожному аукціоні брало участь 5-7 компаній, у ході торгів кожна компанія могла тричі підвищити свою ставку (щонайменше 4% від початкової вартості).

Нагадаємо, 20 травня УПД вперше успішно провело дванадцять тендерів на перевезення зерна баржами з Ізмаїлу чи Рені до Констанци.

За результатами аукціонів вартість перевезення тонни важкого зерна з Рені тоді склала від 71,94 до 93,15 євро (або легкого зерна – від 100,23 до 130,05 євро). Договори на перевезення зерна з Ізмаїлу було підписано на умовах від 84,08 євро до 98,98 євро за тонну важкого зерна або від 116,79 євро до 136,93 євро тонну легкого зерна.