Українське дунайське пароплавство створює комплексну інфраструктуру з обслуговування флоту за стандартами ISO

З початку 2023 року на підприємстві реорганізували підхід до ремонту суден. Роботи із міжрейсового ремонту секцій тепер сконцентровані на дільниці з ремонту несамохідного флоту БТОФ. У четвертому затоні організовано ділянку з ремонту несамохідного флоту на базі плавмайстерні 322 (96 км).

«Раніше ремонтна бригада з 96 км Дунаю на катері йшла на нижній рейд, де знаходилися баржі, що ремонтувалися. Перехід від 4-го затону займав три години, а це означало втрати робочого часу, витрати пального та моторесурсу катера. Роботи (наприклад, з нанесення вантажних марок) проводилися на ділянці з сильною течією (на рейді) і людину, яка впала за борт, могло затягнути під воду, незважаючи на рятувальний жилет, в затоні такі ризики зведені до мінімуму»- зазначили в УДП

Для забезпечення виробничих процесів обладнується берегова інфраструктура: прокладаються електромережі та перехідні трапи з берега та між баржами.

Оптимальна кількість барж, що одночасно перебувають у ремонті — 4 одиниці. В основному це роботи міжнавігаційного характеру: зварювальні роботи, рихтування кришок трюмів, ремонт швартовних лебідок, електродвигунів брашпилів і т. д.

Роботи на рейді тепер виконуються у вийняткових випадках, якщо виникла потреба у відновленні надпланової кількості флоту.

Протягом січня-лютого на ділянці з ремонту несамохідного флоту здійснено ремонт 20 барж. Витрати часу та матеріалів знизилися за рахунок нового підходу до організації робіт.

Наступний етап реформи буде формування у четвертому затоні цілісної інфраструктури з обслуговування флоту УДП. Також запланований екологічний аудит, розширення судноремонтної інфраструктури та посилення системи охорони та контролю.

Про це інформує NewPort з посиланням на прес- центр Українського дунайського пароплавство