В порту Південний планують збудувати новий зерновий термінал та олійний завод

Проєкт з будівництва в порту Південний причально-технологічного комплексу презентувала ТОВ Компанія «Техагро»

ТОВ Компанія «Техагро» планує звести в порту Південний термінал для прийому та перевантаження зернових вантажів насипом з автомобільного та залізничного транспорту, рослинної олії з автомобільного транспорту, соняшникового насіння. До складу терміналу увійдуть перевантажувальні комплекси зернових вантажів та приймання рослинної олії, а також олійний завод.
Згідно з проєктом, планований вантажообіг нового терміналу складатиме 2700 тис. тонн на рік зернових, 200 тис. тонн рослинної олії. Переробка насіння соняшника — до 80 тис. тонн на рік. Загальна територія земельної ділянки, на якій розгорнуться роботи — 2,88 гектарів. Початок реалізації будівництва термінала заплановано на 2022 рік. Термін будівництва — 44 місяці. Строк окупності проєкту складає шість років.
В Адміністрації морського порту Південний представники ДП «Адміністрації морських портів України», державних підприємств та стивідорних компаній, що працюють в порту Південний, вивчили проєкт та можливість його включення до Плану розвитку морського порту Південний на коротко- (5 років), середньо- (10 років) та довгострокову (25 років) перспективу.
Крім того, обговорили питання щодо виконання організаційно- технічних заходів з підготовки виконання експлуатаційних днопоглиблювальних робіт у 2022 р.