«Зерновий коридор»: за 2,5 місяці роботи з українських портів експортовано 7,8 млн тонн збіжжя

В порту «Чорноморська» вантажать зафрахтоване ООН судно, що доправить українську пшеницею для жителів Ємену

Сьогодні, 18 жовтня в рамках «Зернової ініціативи» з портів Великої Одеси вийшли ще 4 судна з майже 50 тис тонн продовольства для країн Азії. У порту «Чорноморськ» завантажується 6-те зафрахтоване ВПП ООН.
Балкер PANGEO, який доставить 40 тис. тонн пшениці для жителів Ємену – це вже 6-те зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН судно в рамках допомоги країнам у боротьбі з продовольчою кризою.
Перші 5 суден доставили понад 150 тис. тонн пшениці до Ефіопії, Сомалі, Ємену та Афганістану.
Тим часом в Кенії розвантажується 51,4 тис тонн української пшениці з балкера SUPER HENRY. Це перше судно з тих, які вже експортували пшеницю для потреб цієї країни.
Заступник Міністра інфраструктури України Юрій Васьков сказав, що забезпечення країн Африки та Азії українським зерном та олією залишається пріоритетом для країни:
«На сьогодні вже експортовано понад 4,3 млн тонн продовольства до країн цих континентів. Насичення ринку українською агропродукцією – це те, що ми можемо і робимо, щоб запобігти продовольчій кризі в світі. Всі портові служби в поточних умовах працюють на повну потужність з метою оперативного завантаження зерновозів та танкерів», – прокоментував заступник міністра.
За 2,5 місяці роботи «зернового коридору» уже 353 судна експортували понад 7,8 млн тонн агропродукції.