Зерновий термінал «Бруклін-Київ» та LDC запрацює восени

Компанія «Бруклін-Київ», оператор Одеського морського порту, завершує будівництво нового зерноперевалочного комплексу (ЗПК) на Андросовському молу,  повідомляє видання Порти України.

“ЗПК в операційній зоні причалу №1-с, будівництво якого ДП «АМПУ» завершило в кінці минулого року, має запрацювати вже до початку цієї осені. Після проведення відповідного днопоглиблення, пропускна здатність ЗПК складе 4 млн тонн вантажів за маркетинговий зерновий період”, – зазначила прес-служба.

Крім того, компанія «Бруклін-Київ» підготувала технічне завдання на розробку проєкту продовження на 115 метрів причалу №42 в Хлібній гавані. Реалізація цього проєкту в перспективі значно поліпшить можливості збільшення вантажообігу компаніями ТОВ «Бруклін-Київ», ТОВ «Бруклін-Київ Порт» і ТОВ «Укрелеваторпром».

Станом на кінець травня 2021 року на будівництві другої черги ЗПК на Андросовському молу велися роботи по монтажу силосних ємностей і елеваторного обладнання. «Бруклін-Київ» планував завершити будівельно-монтажні роботи до початку 2021-2022 маркетингового року.

У грудні 2020 року в Одеському порту завершилося будівництво нового причалу №1-з на Андросовському молу. Причал є частиною великого інвестиційного проєкту, який ДП «АМПУ» реалізує спільно з компаніями «Бруклін-Київ» і Louis Dreyfus Company (LDC) за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. Сума інвестицій складає більше $ 100 млн.

Раніше АМПУ виконала днопоглиблення до 12 метрів в операційній акваторії нового причалу №1-з на Андросовському молу.