Risoil відновить будівництво двостороннього пірсу в порту Чорноморськ

Група компаній Risoil ухвалила рішення відновити фінальні роботи з реалізації масштабного інвестиційного проєкту будівництва двостороннього пірсу ТОВ «СП Рисоіл Термінал» в порту Чорноморськ. Про це пише NewPort з посиланням на Порти України.

Роботи вимушено були призупинені 24 лютого на етапі активного монтажу технологічного устаткування для двостороннього пірса. Зараз готовність усього комплексу складає понад 80%.

Ми віримо в Збройні Сили та обов’язкову перемогу України. Зараз наше завдання продовжувати те, що маємо та вміємо якнайкраще — інвестувати у розвиток портової інфраструктури, сплачувати податки та заробітну плату нашим співробітникам. Дякуємо передусім українським захисникам і захисницям за можливість робити все це сьогодні”, — заявляє керівництво Risoil.

Повністю завершити проєкт планується за 3-4 місяці.

Нагадаємо, на початку січня 2022 року Risoil завершив монтаж металоконструкцій та почав монтувати технологічне устаткування двостороннього пірсу в порту Чорноморськ. Відкриття планувалося на прикінці квітня цього року.

ДОВІДКА

23 квітня 2021 року ТОВ «СП РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ» розпочало будівництво на стику причалів №№ 10,11 морського порту Чорноморськ двостороннього пірсу довжиною 339,75 м (з розміщенням двох причалів № 10-а, 11-а, довжиною 290 м), із можливістю приймати судна типу Panamax (СН-100) та одночасною обробкою двох суден осадкою до 15 метрів.

У вересні ТОВ «СП РИСОІЛ ТЕРМІНАЛ» уклала договір з АМПУ, який визначає зобов’язання за принципом «Take or pay» щодо розбудови взаємопов’язаних проєктів двох компаній в морському порту Чорноморськ.

Нагадаємо, Група компаній Risoil досягла домовленості з ОТП Банком про надання фінансування на загальну суму 750 млн грн для завершення інфраструктурного проєкту на терміналі в морському порту Чорноморськ. За рахунок залучених інвестицій Risoil планує завершити будівництво двостороннього пірсу на зерновому терміналі в порту Чорноморськ (ТОВ «СП Рісойл Термінал») на стику причалів №10 і №11.