З Південного організують новий регулярний контейнерний сервіс до Туреччини

Турецькі порти Мармурового моря та український порт Південний з’єднає новий регулярний контейнерний сервіс

            Керівники терміналу DP World TIS – Pivdennyi та турецької контейнерної лінії AKKON Shipping уклали угоду, відповідно до якої планується організація щотижневого сервісу між Україною та турецькими портами Амбарлі та Гебзе (Мармурове море). Очікується, що для місцевих компаній це також спростить доступ до портів Гемліка, Мерсіна, Аліаги, повідомляє інформаційний сервіс Вантажні перевезення в Україні.

Нагадаємо, що у червні минулого року портовий оператор DP World (Об’єднані Арабські Емірати) придбав 51% акцій контейнерного терміналу ТІС.

За підсумками семи місяців цього року обіг вантажів в контейнерах в МП Південний скоротився на 22% до 1,5 млн. тонн, у 20-футовому еквіваленті було оброблено на 17% менше контейнерів (243,8 TEU). Із вказаного обсягу на експорт спрямовано 0,86 млн. тонн продукції (-16%), з-за кордону надійшло 0,57 млн. тонн (-25%); це, відповідно, 58,5 тис. TEU (-5%) та 55,9 тис. TEU (-21%). Співпраця з турецькою компанією сприятиме пожвавленню обробки контейнерів в Південному.