Аскет Шиппінг на Дніпровському терміналі запустив другий відвантажувальний комплекс

На терміналі в місті Дніпро «Аскет Шиппінг» може одночасно відвантажувати дві річкові баржі

Річкова логістика “Аскет Шиппінг” у 2021 році вийшла на новий рівень ефективності обробки зернових та харчових вантажів, повідомив заступник директора “Аскет Шиппінг” з експедирування Дмитро Малецький.
Компанія запустила другий відвантажувальний комплекс на терміналі в м.Дніпро і тепер має можливість здійснювати відвантаження двох річкових барж одночасно.
Цей сезон ми присвятили розвитку та удосконаленню виробничого майданчика для перевалки сільгоспкультур у м.Дніпро. Вантажопідйомність нашого баржо-буксирного складу для перевезення зернових вантажів становить 8 тисяч тонн. Із запуском другого відвантажувального комплексу в м.Дніпро, час обробки баржо-буксирного складу скоротився до 4-х діб. В листопаді ми одночасно на двох причалах відвантажували на баржі шрот та пшеницю і також приймали на склад партії кукурудзи. Також ми здійснили технологічне удосконалення зернового складу “Аскет Шиппінг” у Дніпрі, і тепер він може використовуватися для накопичення партій різних культур“, – зазначає Дмитро Малецький.
Завдяки розширенню річкової логістики “Аскет Шиппінг” збільшив свій клієнтський портфель, зазначають в компанії.
Нагадаємо, у вересні ТОВ «Аскет Шиппінг» придбало дві баржі (довжиною 102 метра, вантажопідйомністю 4,5 тис тонн) у ССЗ «Нібулон» на умовах фінансового лізингу.
Компанія «Аскет Шиппінг» працює у п’яти морських портах — Бердянськ, Маріуполь, Херсон, Миколаїв, Одеса та співпрацює з найбільшими зернотрейдерами України.
Четвертий рік “Аскет Шиппінг” виконує перевезення зернових вантажів на р.Дніпро, працює на двох річкових терміналах: в м.Запоріжжя (з 2018 року) і в р.Дніпро (з 2019 року).
Номенклатура вантажів по Запорізькому терміналу – ячмінь, кукурудза, пшениця, соєвий і соняшниковий шроти, по Дніпровському терміналу – пшениця і кукурудза, ячмінь, соя, шроти соєвий і соняшниковий. 
Нещодавно, про розбудову свого річкового терміналу у Дніпрі заявила Корпорацію “Алеф”.  Річковий термінал Акварель вона перетворить на індустріальний логістичний вузол зі здатністю приймати судна вантажопідйомністю до 5000 тонн.