Risoil завершив монтаж стріл на двосторонньому пірсі в порту Чорноморськ

Кожна стріла буде здатна вантажити 1500 т зернових на годину.

Компанія Risoil відзвітувала про завершення монтажу шести стріл стаціонарної судновантажної системи, яку вона зводить на двосторонньому пірсі в порту Чорноморськ. Про це пише NewPort з посиланням на  інформацію компанії.

“У вересні вдалося не лише повернутися до будівництва пірса, а й до нового року змонтувати всі шість стріл майбутньої суднонавантажувальної системи, яка не має аналогів в Україні”, – заначається в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні 2021 року року розпочато будівництво двостороннього пірсу на зерновому терміналі в порту Чорноморськ (ТОВ «СП Рісойл Термінал») на стику причалів №10 і №11.  Двосторонній пірс довжиною 339,75 м (з розміщенням двох причалів № 10-а, 11-а, довжиною 290 м) дозволить приймати судна типу Panamax (СН-100) та одночасною обробкою двох суден осадкою до 15 метрів. У вересні компанія Risoil уклала договір з АМПУ про днопоглиблення в порту Чорноморськ.

У січні 2021 року Risoil почав монтаж технологічного устаткування двостороннього пірсу в порту Чорноморськ – стаціонарної судновантажної системи, що складається з трьох веж і шести стріл, здатних приймати два потоки зерна по 1500 тонн/годину і відвантажувати їх у різних комбінаціях. Проте вже 24 лютого будівельні роботи були вимушено призупинені. Відновити їх вдалося лише у вересні.